Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami i kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

SKŁADNKIKI

mąka pszenna 250 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
gorąca woda 0,5 szklanki

farsz

kapusta kiszona 200 g
grzyby suszone 100 g
masło klarowane 3 łyżki
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami i kapustą

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zrobić ciasto i rozwałkować .
Krok 1 - Pierogi z grzybami i kapustą  foto
2
Szklanką wykrawać kółka.
Krok 2 - Pierogi z grzybami i kapustą  foto
3
Grzyby suszone opłukać i zamoczyć na noc. Gotować aż grzyby będą miękkie. Pokroić drobno , i wymieszać z ugotowaną kapustą kiszoną wcześniej drobno pokrojoną. Dodać podsmażoną cebulkę .Wymieszać ,przyprawić pieprzem ,przyprawą kucharek.
Gotowy ostudzonym farsz nakładać i zlepiać. Gotować we wrzątku lekko posolonym około 3 -4 minuty od momentu zagotowania .Odlać wodę i podawać ciepłe. Po wierzchu okrasić masłem z cebulką.
Krok 3 - Pierogi z grzybami i kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 27.01.2016 09:39
pyszne i klasycznie !
Damiano
Damiano 27.01.2016 08:31
lubię takie pierożki
JulkaTomeczek 26.01.2016 23:27
Pyszne pierożki
Renata9 26.01.2016 23:18
Smaczne pierogi :-)
Ewa Wojtaszko 26.01.2016 22:42
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak