Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z gryczaną kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag.
jajko 2 sztuki
woda 120 ml.
kasza gryczana 15 dag.
smalec do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1.5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z gryczaną kaszą

Kroki postępowania

1
Do mąki wbijamy jaja.Dodajemy wodę.Zagniatamy ciasto.Dzielimy na mniejsze kawałki(łatwiej rozwałkować).
Krok 1 - pierogi z gryczaną kaszą foto
2
Rozwałkowujemy na grubość około 2 mm.Wycinamy kółka(można np. szklanką).Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.Cebulę kroimy w drobną kostkę.Podsmażamy na smalcu.Wraz z tłuszczem dodajemy do kaszy.Mieszamy.Dodajemy do smaku przyprawy.Na wycięte kółka kładziemy farsz.Dokładnie sklejamy pierogi.
Krok 2 - pierogi z gryczaną kaszą foto
3
Gotujemy w osolonej wodzie.Możemy podawać polane tłuszczykiem,sosem pieczarkowym lub podsmażone na rumiano.
Krok 3 - pierogi z gryczaną kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 07.07.2013 20:53
bardzo ciekawy przepis
pierniczkowo 05.05.2013 12:20
pyszne pierożki :)
gosia56 23.04.2013 10:52
bardzo lubię z kaszą gryczaną
Alex_M 23.04.2013 08:38
jeszcze nie robiłam, ale kiedyś... ;)
Monika58 22.04.2013 22:18
propozycja ciekawa
msmors 22.04.2013 21:22
bardzo ciekawy przepis
Marta11 22.04.2013 17:39
moze byc dobre
Mira85 22.04.2013 16:49
bardzo lubię, czasem dodaje do kaszy ser
Janina 22.04.2013 16:45
Takich nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak