Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
groch
500 gram -
cebula
3 szt -
masło
3 łyżki -
orzechy
100 gram -
szczypiorek
1 pęczek -
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Pierogi z grochem i orzechami
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli .Zaparzyć mąkę małą ilością wrzątku.Dolewając 1/2 szklanki wody z 1łyżką oleju zagnieść ciasto.Rozwałkować wykroić szklanką krążki i nałożyć farsz.Zlepić pierogi i ugotować w posolonej wodzie.Resztę masła roztopić,wymieszać ze szczypiorkiem i polać pierogi.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)