Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grochem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl
żółtko jajek 1
sól
olej 2-3 łyżki
woda letnia
Farsz:
cebula 1
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz
groch 200 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grochem

Kroki postępowania

1
Groch gotujemy aż będzie miękki , ale nie rozpadający się .Obieramy małą cebulkę , siekamy w drobną kostkę , przesmażamy na oleju . Groch miksujemy lub przepuszczamy przez maszynkę , dodajemy do cebulki , smażymy , aż zgęstnieje .Doprawiamy do smaku .
Krok 1 - Pierogi z grochem foto
2
Z podanych skladników zagniatamy ciasto zostawiamy na 30 minut . Potem rozwałkowujemy , wykrawamy szklanką kółka . Nakładamy farsz , zlepiamy brzegi .
Krok 2 - Pierogi z grochem foto
3
pierogi przygotowałam do zamrożenia . Ułożone na półce z góry zamrażalnika , tak aby się nie stykały , wkładamy do lodówki(zamrażalnik)na calą noc . Na następny dzień wkladamy do foliowych woreczków i zostawiamy w zamrażalniku .
Krok 3 - Pierogi z grochem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 28.12.2013 09:39
Takich nawet nie próbowałam ba nawet mi do głowy nie przyszły :)
Piotr-21 27.12.2013 18:52
pyszne pierogi
Barbara/zuza22_85 27.12.2013 18:47
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak