Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak świeży
500 gram -
feta
1 opakowanie -
ziemniaki ugotowane
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
masło
do smażenia -
mąka
2,5 szklanki -
jajko
1 sztuka -
olej
1 łyżka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Do miski wsypałam mąkę, wbiłam jajko, dodałam szczyptę soli,olej, ciepłą wodę i wszystko dokładnie wymieszałam. Gdy ciasto będzie już gładkie i elastyczne przykryłam je ściereczką żeby się nie zeschło.
Szpinak zblanszowałam, odcedziłam, gdy przestygł rozdrobniłam. Czosnek obrałam, posiekałam, podsmażyłam na odrobinie masła ze szpinakiem, rozdrobnioną fetą, solą i pieprzem, przestudziłam. Do zimnego farszu dodałam ziemniaki,ponownie wymieszałam.
Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)