Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem czereśniowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 400 g
mleko 1/2 szkl
woda gazowana 1/2 szkl
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem czereśniowym

Mleko zmiksować z wodą, jajkiem i olejem. Dodac do mąki i soli. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki.

Farsz:
40 dag mrożonych wypestkowanych czereśni (latem warto użyć świeżych owoców),
1/2 szkl. cukru.

Owoce zmrozić, zasypać cukrem i odstawić na ok. pół godz. Następnie odsączyć na sicie. Na każdym krążku ułożyć kilka czereśni, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Gotować w osolonym wrzątku ok. 5 min od momentu wypłynięcia. Podawać ze śmietaną i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 04.02.2014 10:53
Pyszności :-)
Beata999 05.11.2013 00:10
Przepadam za wszelkimi pierogami ,a szczególnie za tymi z owocami.
Iwusia 04.11.2013 23:49
uwielbiam pierogi na słodko
Pietruszka 04.11.2013 19:16
pyszności, uwielbiam pierogi
Sroczka 04.11.2013 16:44
Przepyszne pierożki.
Krzysztof15 04.11.2013 16:13
super nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak