PIEROGI Z DYNIĄ I BIAŁĄ FASOLĄ NA OSTRO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • masło

    1 łyzeczka
  • woda ciepła

    0,5 szkl

FARSZ

  • dynia

    200 g
  • fasola biała z puszki

    150 g
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 łyzka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

FARSZ:

Rozgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy posiekaną cebulę oraz chili, przesmażamy, wrzucamy posiekany czosnek.

Dodajemy pokrojoną dynię,odrobinę soli oraz gałki muszkatołowej i dusimy do miękkości podlewając odrobiną wody.

Do miękkiej dyni wrzucamy ugotowaną fasolę, miksujemy na gładko, a następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki.

CIASTO:

Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz masło, a następnie podlewamy wodą zagniatając gładkie ciasto.

Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, wycinamy okręgi.

CAŁOŚĆ:

Na ciasto nakładamy porcję farszu, sklejamy pierogi, gotujemy ok. 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.

Podajemy okraszone cebulką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 21.11.2015 22:17
ciekawe składniki ;)
ania2610 21.11.2015 17:08
pyszne - bardzo fajny farsz
Stenka 21.11.2015 16:54
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 21.11.2015 16:42
pierogi !!! <3 uwielbiam
2milutka 21.11.2015 16:09
pycha!!!!!!!!
Dorota76 21.11.2015 16:03
zachęcające danie
Łukasz15 21.11.2015 14:57
Pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat