Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z DYNIĄ I BIAŁĄ FASOLĄ NA OSTRO

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szt
masło 1 łyzeczka
woda ciepła 0,5 szkl

FARSZ

dynia 200 g
fasola biała z puszki 150 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
papryczka chili 1 szt
natka pietruszki 1 łyzka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z DYNIĄ I BIAŁĄ FASOLĄ NA OSTRO

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

FARSZ:

Rozgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy posiekaną cebulę oraz chili, przesmażamy, wrzucamy posiekany czosnek.

Dodajemy pokrojoną dynię,odrobinę soli oraz gałki muszkatołowej i dusimy do miękkości podlewając odrobiną wody.

Do miękkiej dyni wrzucamy ugotowaną fasolę, miksujemy na gładko, a następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki.

CIASTO:

Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz masło, a następnie podlewamy wodą zagniatając gładkie ciasto.

Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, wycinamy okręgi.

CAŁOŚĆ:

Na ciasto nakładamy porcję farszu, sklejamy pierogi, gotujemy ok. 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.

Podajemy okraszone cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 21.11.2015 22:17
ciekawe składniki ;)
ania2610 21.11.2015 17:08
pyszne - bardzo fajny farsz
Stenka 21.11.2015 16:54
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 21.11.2015 16:42
pierogi !!!
2milutka 21.11.2015 16:09
pycha!!!!!!!!
Dorota76 21.11.2015 16:03
zachęcające danie
Łukasz15 21.11.2015 14:57
Pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak