Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z czrnymi malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szkl
mleko 1/2 szkl
woda gorąca 1/2 szkl
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Dodatki

maliny świeże 2 szkl
cukier
śmietana
sos czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z czrnymi malinami

Kroki postępowania

1
Masło rozpuścić w gorącej wodzie, połączyć z mlekiem
Krok 1 - Pierogi z czrnymi malinami foto
2
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko i odrobinę soli.
Krok 2 - Pierogi z czrnymi malinami foto
3
Stopniowo dolewać wodę z mlekiem mieszając nożem.
Krok 3 - Pierogi z czrnymi malinami foto
4
Zagnieść elastyczne, gładkie ciasto, włożyć do foliowego woreczka, pozostawić na pół godziny.
Krok 4 - Pierogi z czrnymi malinami foto
5
Następnie rozwałkować, wykroić krążki, ułożyć po kilka malin.
Krok 5 - Pierogi z czrnymi malinami foto
6
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić brzegi ciasta. Zgotować dużą ilość wody, osolić, partami wrzucać pierogi i gotować 2-3 minuty. Podawać oprószone cukrem i śmietaną wymieszaną z sosem czekoladowym.
Krok 6 - Pierogi z czrnymi malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 30.06.2017 22:44
Dobre pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak