Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ZIOŁAMI, CHORIZO I KABANOSEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kabanos 200 gram
chorizo 100 gram
cebula 3 sztuki
olej 3 łyżki
bazylia 2 łyżki
natka pietruszki 1 sztuka
oregano 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ZIOŁAMI, CHORIZO I KABANOSEM

Kroki postępowania

1
Natkę pietruszki siekam, dodaję oregano oraz bazylię, a następnie podsmażam wraz z drobno pokrojoną cebulą. Kabanosy kroję w plasterki, a chorizo w drobna kostkę, po czym podsmażam całość na pozostałym po smażeniu oleju. Po podsmażeniu chorizo dodaję cebulę z ziołami i dokładnie mieszam.
Krok 1 - PIEROGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ZIOŁAMI, CHORIZO I KABANOSEM foto
2
Ciasto francuskie kroje w kwadraty. Na każdym kwadracie układam łyżeczkę farszu , zlepiam brzegi.
Krok 2 - PIEROGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ZIOŁAMI, CHORIZO I KABANOSEM foto
3
Blachę wykładam pergaminem, układam na niej pierogi, po czym piekę w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180C.
Krok 3 - PIEROGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ZIOŁAMI, CHORIZO I KABANOSEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak