Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bobem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 250 g
masło 1 łyżka
woda gorąca 200 ml

Farsz

ziemniaki 2 duże
bób 250 g
cebula 1 duża
olej 2 łyżki
Kminek mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bobem

Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min.

Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości.

Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Bób (obrany) i ziemniaki mielimy, dodajemy podsmażoną cebulę, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.

Mąkę wyrabiamy z masłem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy farsz, brzegi pierogów ze sobą zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku, 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.09.2016 06:34
Super pierogi.
Iwusia 04.09.2016 23:41
super nadzienie
trufelek 04.09.2016 21:42
z bobem nie próbowałam :)
mirosława4 04.09.2016 17:36
zapowiadają się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak