Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białym serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 szt
sól
masło 100 g
woda pół szklanki
ser biały 300 g
cukier kryształ 3 łyżeczki
cynamon Prymat
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białym serem

Z mąki, jajka,wody, soli i połowy masła rozpuszczonego zagniatamy ciasto , dokładnie ugniatamy i odstawiamy na 20 minut, najlepiej zafoliować aby cały czas było miękkie, my w tym czasie przygotowujemy farsz serowy. Ser biały rozdrabniamy widelcem , dodajemy żółtko , łyżkę smietany , cynamon i cukier .Wymieszać dokładnie i wstawić do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto i wycinamy za pomocą szklanki czy kubka krążki . Nakładamy farsz i sklejamy pierogi .Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i wkładamy do gotującej sie wrzącej wody pierogi do momentu aż zaczną wypływać na wierz . Podajemy z dowolnym sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 14.11.2015 16:12
Wyglądają pysznie:) a co to za różowy sos??
MAR3STA 14.10.2015 19:58
pyszne pierogi
gosia56 19.09.2015 16:30
pyszne takie pierogi;)
Bernadeta1 26.07.2015 20:26
moje ulubione pierogi, pyszne
IwonaKa 23.07.2015 16:31
takie własnie lubię
halina17 20.07.2015 22:33
Dobre pierogi.
mirosława4 20.07.2015 18:03
zjadłabym porcyjkę
agaK. 20.07.2015 17:36
Pierożki proste i zawsze pyszne.
Marta Ryżek-Kalkowska 20.07.2015 16:06
pysznie i pierogowo dziś u ciebie i u mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak