Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie z wędzonym twarogiem i majerankiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

~ CIASTO

mąka pszenna 700 g
masło 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
gorąca woda

~ FARSZ

ziemniaki ugotowane 700 g
twaróg wędzony 500 g
cebula biała 2 duże
skwarki do smaku
Majeranek suszony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Smalec wieprzowy
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z wędzonym twarogiem i majerankiem

Ziemniaki ugotować poprzedniego dnia, ostudzić i zmielić razem z twarogiem. Cebulę posiekać i podsmażyć na smalcu z dodatkiem oleju. Dodać skwarki i dokładnie wymieszać. Farsz doprawić solą czosnkową, majerankiem i pieprzem. Schłodzić.

Mąkę połączyć z solą, masłem i gorącą wodą. Zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Nakryć i odstawić na pół godziny.

Z rozwałkowanego niezbyt cienko ciasta wycinać krążki, nadziewać oziębionym farszem i gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 01.02.2017 15:46
takich nie jadłam, ale brzmi to zachęcająco!
olkaaa 31.01.2017 21:45
lubię takie
magdow 31.01.2017 20:56
super przepis !
Kluska_87 31.01.2017 20:30
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak