Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie
Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki, nakładamy farsz i lepimy...
Gotowe wrzucamy do posolonego wrzątku i gotujemy ok 5 do 10 minut. Czas mierzymy od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
mąka pszenna | 0,5 szklanki |
mleko | 0,5 szklanki |
olej | 0,25 szklanki |
woda letnia | 0,5 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
ziemniaki | 0,5 kg |
ser biały | 0,5 kg |
cebula biała | 1 szt |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: