Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi po małopolsku(z kaszą gryczaną i twarogiem)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dekagramów
jajko 1 sztuka
1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
twaróg 20 dekagramów
kasza gryczana 20 dekagramów
masło 1 łyżeczka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi po małopolsku(z kaszą gryczaną i twarogiem)

Cebule zeszklic na maśle i utrzeć z twarogiem. Kaszę ugotować(na 2 szkl wody 1 szkl kaszy)i połączyć z cebulą i twarogiem ,doprawić solą i pieprzem.W razie zbyt sypkiego farszu należy dodać troche tłuszczu (masła). Z mąki wody i jaj oraz szczypty soli wyrobić gładkie ciasto pierogowe.Rozwałkować,wykrawać okrągłe placuszki nadziewac i formować w pierogi.Gotować od wrzątku po wypłynięciu 3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak