Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi nadziewane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
woda letnia 1 szklanka
olej roślinny 2 łyżki
jajko 1 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi nadziewane

składniki wymieszać w podanej powyżej kolejności. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki rozwałkować lekko podsypując mąką i wycinać foremką ciasto na pierogi. Nadziewać w zależności od preferencji smakowych, np. dżemem, warzywami konserwowymi itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 06.01.2013 10:21
uwielbiam pierogi choć ten przepis jest na ciasto pierogowe dobrze ze mozna dodac co tylko sie chce w środek.
babajaga1969 29.12.2012 16:39
smaczne
parysek10 29.12.2012 15:32
nie wyglądają zachęcająco
Anna133 29.12.2012 14:21
te pierogi na zdjęciu to sa jakieś pomięte czy zamrożone ?
Lemon 29.12.2012 12:53
pycha
KasiaK90 29.12.2012 12:20
super!
kriko 29.12.2012 10:41
super
agnieszka214 29.12.2012 09:19
pysznie sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak