Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi na deszczową pogodę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
mięso drobiowe gotowane 150 gram
kapusta kiszona 250 gram
sól
pieprz
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi na deszczową pogodę

Mięso np rosołowe oddzielamy od kości i mielimy.
Kapustę gotujemy w wodzie, pierwszą wodę wylewamy.
Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Odlewamy wodę, kroimy kapustę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy do smaku.

Przygotowujemy ciasto na pierogi. Wykrawamy foremką parasole, można inne kształty. Na jednego pieroga potrzebujemy 2 części ciasta. Na górną część ciasta nakładamy farsz, przykrywamy ciastem, lepimy. I tak postępujemy dalej.

Gotujemy w wodzie około 5 minut od wypłynięcia ciasta na wierzch. Aby uzyskać piękny efekt po ugotowaniu pieroga wykrawamy jeszcze raz w tym samym miejscu, resztę końcówki ciasta wyrzucamy lub dajemy ptakom

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.11.2013 19:34
niby fajne, ale nie chciałby mi się w taki sposób robić kilkudziesięciu pierogów bo i po co ? ładnie wygląda jeden na talerzu ale kilka to już nie
halina17 13.11.2013 19:14
Niedawno na portalu kulinarnym widziałam takie pierogi.
MagdaXXX 13.11.2013 16:15
fajny kształt
iwi 13.11.2013 14:53
Idealne dla małego niejadka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak