Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI MAŚLANO-CEBULOWE Z SEREM I ZIEMNIAKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
woda
cebula 4 szt
masło 3 łyżki
ziemniaki ok.1/2 kg
sól do smaku
śmietana do smaku
ser biały twarogowy 1/2 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI MAŚLANO-CEBULOWE Z SEREM I ZIEMNIAKAMI

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez maszynkę, studzimy. Następnie dodajemy ser i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - PIEROGI MAŚLANO-CEBULOWE Z SEREM I ZIEMNIAKAMI foto
2
Na patelni łączymy masło z cebulą pokrojoną w kostkę i smażymy do wchłonięcia całego masła przez cebulę, studzimy i dodajemy do naszego farszu.
Krok 2 - PIEROGI MAŚLANO-CEBULOWE Z SEREM I ZIEMNIAKAMI foto
3
Mąkę zagniatamy wodą, wycinamy krążki i nadziewamy farszem, lepimy pierogi. Wrzucamy na gotującą się osoloną wodę, gotujemy do wypłynięcia. Podajemy gorące z odrobiną śmietanki lub dla podkreślenia smaku z cebulką smażoną na maśle.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PIEROGI MAŚLANO-CEBULOWE Z SEREM I ZIEMNIAKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 21.11.2012 18:05
ruskie
ilka_86 21.11.2012 17:36
pyszne te Twoje pierogi
babajaga1969 21.11.2012 17:12
wspaniałe pierożki - smaczne :))
adelajda 21.11.2012 17:06
lubię wszystkie pierogi !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak