Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi drożdżowe z pasztetem (smażone)
Wszystko razem wymieszać, a następnie dodać olej i jajko.
Masę dokładnie wyrobić - w międzyczasie stopniowo łącząc z ciepłym mlekiem.
(Ciasto powinno być elastyczne i nie lepiące się do dłoni.)
Całość oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić na około 1,5 h.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić i podzielić na kilka części.
Każdą z nich cienko rozwałkować i za pomocą szklanki - wykrawać okręgi.
Na każdym kawałku ułożyć po odrobinie pasztetu.
Wszystkie pierogi złożyć na pół i mocno zlepić - dociskając palcami lub widelcem.
Pierożki smażyć (partiami) na rozgrzanym oleju - do momentu, aż uzyskają złoty kolor.
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu.