Pierogi domowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    50 dag
  • cebula biała

    3 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • woda letnia

    0,5 szklanki
  • ziemniaki

    20 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser biały

    20 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą.
Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 3-5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze minutę i wyciągamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.06.2013 21:31
Zjadłabym je teraz
ankaryba 17.08.2012 11:10
domowe najlepsze!!!
marzenciak1985 04.04.2012 15:26
super
[email protected] 16.03.2012 13:57
extra
Ziabela 10.12.2011 12:53
tak
Laila2786 08.12.2011 13:45
Czy to są ruskie?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat