Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe misie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 24 dag
masło 12 dag
jajko 2 sztuki
mąka 30 dag
Soda oczyszczona Prymat 1.1/2 łyżeczki
DODATKOWO:
powidła śliwkowe
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe misie

Miód stopić z masłem i wystudzić do zimnego miodu dodać jajka, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z sodą i przyprawa do piernika, wszystko dokładnie wymieszać ja robiłam to przy pomocy robota.
Specjalną foremkę do wypieku misi wysmarować tłuszczem i napełnić dno misi ciastem na nim rozsmarować powidła i przykryć je resztą ciasta.
Piec w temp. 175st około 20 min ja wystudziłam je w foremce i dopiero delikatnie wyjęłam z foremki, zimne misie dowolnie ozdobić kolorowym lukrem, bardzo fajnie się to robi lukrowymi pisakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 10.01.2013 22:52
super pomysł :)
eliza135 07.12.2012 09:01
niebo w gębie
Katarzyna/kate1980 03.12.2012 22:29
śliczne
miroslawa 30.11.2012 04:26
fajna propozycja
Magula 29.11.2012 18:47
piękne misie
Agnieszka91 29.11.2012 18:36
czuc zapach świąt
daria2911 29.11.2012 16:48
rewelacja
Kasia35 29.11.2012 16:43
łatwy przepis na niezwyczajne misie :)
-Natka- 29.11.2012 15:11
pięknie wyglądają te misiaki! zazdroszczę takiej fajnej foremki :)
Patrycja25 29.11.2012 12:00
świetne
Goya 29.11.2012 11:42
super
angelika14 29.11.2012 10:32
jakie śliczne misie, a że są z piernika to są już moimi ulubionymi misiami
Beata61 29.11.2012 09:40
apetyczne pierniczki :)
eMMe 29.11.2012 09:02
ale wspaniałe misie:)
wyattearp 29.11.2012 08:57
FAJNY POMYSŁ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak