piernikowa panna cotta

piernikowa panna cotta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    200 ml
  • mleko

    200 ml
  • cukier brązowy

    60 g
  • przyprawa do piernika

    2 łyżeczki
  • żelatyna

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - piernikowa panna cotta foto
Żelatynę namaczam w 4 łyżkach mleka do napęcznienia.
Krok 2 - piernikowa panna cotta foto
Śmietankę, mleko, cukier i przyprawę do piernika mieszam w rondelku i zagotowuję. Następnie lekko podgrzewam żelatynę i łączę ze śmietanką. Przelewam do małych kubeczków i schładzam kilka godzin w lodówce.
Krok 3 - piernikowa panna cotta foto
Przed podaniem kubeczek z deserem zanurzam na moment w gorącej wodzie, aby deser łatwiej wyszedł. Ozdabiam morelą z syropu i kilkoma kroplami kremu balsamicznego.
Piernikowa panna cotta gotowa!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marines27

23.06.2013 20:39
Hmm co za pyszności

Klausia

22.01.2013 09:48
takie desery rozpieszczają podniebienie :)

kala9287

22.12.2012 21:17
pycha

BeataJ

22.12.2012 21:12
ciekawe ciekawe :)

czekoladka_m

22.12.2012 21:01
Mniam, to musi być przepyszne...

Beatris

22.12.2012 20:56
Pyszny deserek. Z ogromną przyjemnością zjadłabym porcyjkę.

mysza75

22.12.2012 20:34
ciekawy pomysł :-)

Wiesława1

22.12.2012 19:54
super

Goya

22.12.2012 19:42
super

Sylwia26

22.12.2012 19:18
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat