piernikowa panna cotta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    200 ml
  • mleko

    200 ml
  • cukier brązowy

    60 g
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżeczki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - piernikowa panna cotta foto
Żelatynę namaczam w 4 łyżkach mleka do napęcznienia.
Krok 2 - piernikowa panna cotta foto
Śmietankę, mleko, cukier i przyprawę do piernika mieszam w rondelku i zagotowuję. Następnie lekko podgrzewam żelatynę i łączę ze śmietanką. Przelewam do małych kubeczków i schładzam kilka godzin w lodówce.
Krok 3 - piernikowa panna cotta foto
Przed podaniem kubeczek z deserem zanurzam na moment w gorącej wodzie, aby deser łatwiej wyszedł. Ozdabiam morelą z syropu i kilkoma kroplami kremu balsamicznego.
Piernikowa panna cotta gotowa!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marines27 23.06.2013 20:39
Hmm co za pyszności
Klausia 22.01.2013 09:48
takie desery rozpieszczają podniebienie :)
kala9287 22.12.2012 21:17
pycha
BeataJ 22.12.2012 21:12
ciekawe ciekawe :)
czekoladka_m 22.12.2012 21:01
Mniam, to musi być przepyszne...
Beatris 22.12.2012 20:56
Pyszny deserek. Z ogromną przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
mysza75 22.12.2012 20:34
ciekawy pomysł :-)
Wiesława1 22.12.2012 19:54
super
Goya 22.12.2012 19:42
super
Sylwia26 22.12.2012 19:18
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat