Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 g
mąka 3 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
miód 200 g
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniki

Do miski włóż wszystkie składniki. Wszystko wymieszaj mikserem. Ciasto przełóż na posypany mąką stół i zagniataj. Tak przygotowane ciasto zawiń w folię kuchenną i odłóż na około godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkuj na grubość ok 0,5 cm i wycinaj foremkami kształt. Ułóż je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Piecz ok 8-10 minut w 175 stopniach. Jeść dopiero po kilku dniach po upieczeniu aby były miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.12.2014 09:56
bardzo dobre
gosia561 09.02.2014 01:28
taki na walentynki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak