Piernik z orzechami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 szklanki
  • miód

    1/2 kg
  • margaryna

    1 kostka
  • orzechy

    30 dag
  • mąka tortowa

    1 kg
  • jajka

    3 sztuki
  • mleko 2 %

    1/2 szklanki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    4 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód, cukier i margarynę stopić, dokładnie wymieszać, gotując na lekkim ogniu. Odłożyć do ostygnięcia. Kiedy przestygnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Kiedy ciasto uzyska gęstą konsystencję należy je przykryć i odstawić na 2- 3 tygodnie. Po upływie czasu wsadzić do formy i pieć w temperaturze ok 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.06.2013 21:30
Z orzechami to lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat