Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z marcepanem
Kroki postępowania
Smacznego :)
miód prawdziwy | 250 g |
masło | 100 g |
jajko | 2 szt |
śmietana 18 proc | 1/2 szkl |
mąka pszenna | 2 szkl |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 1 łyża |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 op |
twaróg zmielony | 750 g |
ser ricotta | 250 g |
marcepan | masa 200 g |
śmietana kremowa 30% | 1/2 szkl |
cukier | 1/2 szkl |
jajko | 3 szt |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
likier amaretto | 2 łyżki |
powidła śliwkowe | 11/2 szkl |
czekolada gorzka | 50 g |
woda | 1/4 szkl |
cukier puder | 1/3 szkl |
kakao | 1 łyżka |
masło | 50 g |
czekolada mleczna | 50 g |
perełki cukrowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: