Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z marcepanem
Masa: Migdały zmiel, dodaj cukier i wymieszaj. Wlej białko. Tak powstałą masą przekładaj placki. Odstaw na 2 dni.
mąka pszenna | 1 kg |
masło | 250 g |
jaja | 3 szt |
migdały | 1/2 kg |
miód | 4 szklanka |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
kardamon | 1 szt |
mleko | 1/2 szklanka |
cukier puder | 1/2 kg |
białko | 4 szt |
skórka pomarańczowa | 2 opakowania |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
goździki mielone | 1 łyżeczka |
orzechy włoskie | 100 mielone |
Soda oczyszczona Prymat | 3 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: