Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik na lipie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 2 szt
cukier 250 gram
proszek do pieczenia 1 porcja
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 porcja
herbatka z kwiatu lipy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik na lipie

Herbatkę zalać połową szklanki wrzątku i zaparzać przez kwadrans.Mąkę,proszek do pieczenia,jajka,cukier,przyprawy i ostudzony napar wymieszać i wyrobić na jednolitą masę.Przełożyć do natłuszczonej i podsypanej bułką tartą formy.Piec ok 45 minut w temp. 180 °C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 13.04.2013 21:20
Krótko: ledwie weszłaś na stronę a już obrażasz.Pyza ma rację, to coś bez zdjęcia nie ma nic wspólnego z piernikiem.
SmacznaPyza 09.04.2013 18:43
bardzo lipny i z piernikiem ma niewiele wspólnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak