Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki w polewie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
miód 1/8 litra
jajko 1 szt
cukier 100 g
masło 20 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 dkg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki w polewie

Przygotować wszystkie składniki. Wsypać mąkę przesianą na stolnicę, zrobić dołek wlać do niej zagotowany miód. Mieszać chwilę nożem ,dodać przyprawę do piernika, sodę ,masło i jajko . Zagnieść ciasto energicznie i długo zagniatać . Rozwałkować ciasto , wycinać foremkami pierniczki i piec w 190 stopniach 10 minut. Zimne ciastka zanurzać w rozpuszczonej polewie czekoladowej .Pozostawić na kratce aby polewa zastygła. Posypać cukrem pudrem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak