Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki świąteczne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 szkl
cukier 0,5 szkl
margaryna 100 g
cynamon Prymat 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
mąka 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki świąteczne

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Na gazie rozpuścić w rondelku margarynę, miód, cukier i przyprawy. Pozostawić na pół godziny do ostygnięcia, dodać sodę i wymieszać. Wsypać mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto bardzo cienko wałkować i wycinać dowolne wzory. Piec na papierze do pieczenia ok. 8 minut. Wystudzić na metalowej kratce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.11.2012 08:40
ja też dziś posuzkuję przepisu na dobre pierniczki
RenataZ-et 23.11.2012 18:30
przepis, który chętnie wypróbuję :)
Joanna46 17.11.2012 15:37
Habibi, robiłam te pierniczki pierwszy raz. Muszę poczekać, aż zmiękną, aby odpowiedzieć na Twoje pytanie. Wydaje mi się, że będą jednak bardziej miękkie niż kruche.
iziona 17.11.2012 07:28
Już czas pomyśleć o tym wypieku :)
Habibi 17.11.2012 06:56
Bardzo lubię wszelkie ciasta i ciasteczka piernikowe :) Co prawda ja robię na maśle +/- z dodatkiem smalcu (jeśli są kruche), ale Twoje wyglądają smakowicie :) Jakie pierniczki wychodzą z tego przepisu - kruche czy mięciutkie?
manaika 16.11.2012 23:39
świetne!
Beata61 16.11.2012 23:12
i pachnie świątecznie :)
Lemon 16.11.2012 21:42
ekstra
Goya 16.11.2012 21:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak