Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki migdałowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
migdały 200 gram
cukier 100 gram
jajko 1 sztuka
miód 3/4 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
masło 50 gram
likier pomarańczowy 2 łyżki
migdały siekane 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki migdałowe

W niewielkim garnku rozpuścić masło, cukier, miód, kakao i likier. Do osobnego naczynia przesiać mąkę dodać zmielone i posiekane migdały, jajko, przyprawę korzenną oraz sodę. Przestudzoną masę wlać do suchych składników i dokładnie wyrobić. Lekko podsypując mąką wałkować ciasto na grubość około 5mm i wykrawać dowolne kształty. Układać na blasze i dekorować migdałem. Każde posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 8-10 minut. Studzić na kratce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 04.12.2015 15:45
ładnie wyglądają
Katarzyna59 26.01.2015 16:50
prześliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak