Pierniczki Babusi

Pierniczki Babusi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 250g cukru

  • łyżka mielonego cynamonu

  • 250g mielonych migdałów

  • szczyptę proszku do pieczenia

  • 1,5 łyżki mąki

  • 170g cukru pudru

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • jajko

    3 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierniczki Babusi

Jajka ubić z cukrem dodać skorkę z cytryny (startą), wsypać 2 łyżki mąki. Na blasze dać papierowe krążki, na każdym wycisnąc szprycą porcję ciasta. Zostawić na całą noc, piec 20minut w 180 stopniach. Cukier puder utrzeć z cytrynowym sokiem, polewą posmarować każde ciastko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Goya 02.05.2012 22:42
mniam
Margo1 19.08.2011 00:28
pychotka
Halusia 16.06.2011 08:50
Smak dzieciństwa!
Angelika10 08.03.2011 01:31
Chyba są smaczne
marta1371 08.02.2011 19:35
pyszne
Wojtek8 20.01.2011 12:10
samczne
annagebalska 18.01.2011 10:51
ciekawe
iza15 15.12.2010 20:09
chyba dobrze smakuja
iga2 03.12.2010 23:05
lubie
Jaheira11 11.11.2010 18:06
pewnie bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat