Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pielmienie rosyjskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto:
mąka 3 szklanki
jaja 2 szt.
sól 1 łyżeczka
woda 1/2 szklanki
wędlina 30 dag
mięso dobrej jakości 30 dag
cebula biała 1 szt.
sól, pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pielmienie rosyjskie

Kroki postępowania

1
Wykonanie ciasta:
Z podanych składników zagęścić ciasto i cienko rozwałkować. Wycinać małą literatką kółka.
Wykonanie farszu:
Cebulę, wędlinę i mięso (dobrej jakości) zmielić, przyprawić do smaku dokładnie wymieszać i nakładać na wcześniej przygotowane ciasto formując pielmienie (zlepiać jak pierogi).
Krok 1 - Pielmienie rosyjskie foto
2
Gotować w osolonej wodzie około 10 minut.
Krok 2 - Pielmienie rosyjskie foto
3
Pielmienie podawać np. z rosołem, sosem lub polane klarowanym masłem. Podawać je można na zimno i na ciepło.
Krok 3 - Pielmienie rosyjskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 29.12.2013 12:24
Bardzo apetyczne!
Rycerz
Rycerz 29.12.2013 11:35
Fajny pomysł.
smerfna_chatka 29.12.2013 11:31
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak