Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pielmienie

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 450 g
olej 1 łyzka
sól 1 łyżeczka
wrzątek 300 g
Nadzienie:
mięso mielone wołowe 250 g
mięso mielone wieprzowe 250 g
cebula 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pielmienie

Do mięsa dodać drobniutko posiekaną cebulę , doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Mąkę wymieszać z olejem i solą, dodać wrzątek, łyżką wymieszać, przestudzić i zagnieść ciasto
Wałkować cienko wykrawać szklanką krążki, kłaść małe porcje nadzienia, sklejać , wyciągać rożki i zlepiać na kółeczko.
Gotować we wrzątku ok 7-10 min
Podawać z masłem przysmażonym z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 29.10.2014 11:59
doskonałe danie
margaret 12.12.2013 08:23
fajny prxepis
Ola1984 12.12.2013 06:52
Fantastyczne pierożki.
AGNIESZKA144 12.12.2013 06:16
nigdy ich nie jadłam, a widać że warto spróbować
eMMe 11.12.2013 23:23
Smaczne danie:)
Jadwiga/Jaga85 11.12.2013 22:35
Wyglądają bardzo smacznie!!!
iwi 11.12.2013 21:19
Uwielbiam te pierożki
V_kuchareczka 11.12.2013 21:18
świetny przepis
Noruas 11.12.2013 20:33
wspaniałe zdjęcie pysznego dania
kasienka23 11.12.2013 20:19
pycha! mogłabym je jeść codziennie :)
idealme 11.12.2013 19:42
ja do farszu dodaje jeszcze posiekanej pietruszki i czosnku, ale twoje wyglądają naprawdę pięknie!!!
patryska76 11.12.2013 19:29
Wyglądają ciekawie ;-)
Kasia35 11.12.2013 19:29
fajny przepis
Joannasz3190 11.12.2013 19:28
Ciekawe danie :)
Konczi 11.12.2013 19:11
fajny przepis
treonina 11.12.2013 19:06
śliczne! :-) pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak