Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekarnikowe duszonki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
kiełbasa cienka 250 gram
boczek wędzony 250 gram
liście kapusty białej kilka sztuk
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
sól, pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Piekarnikowe duszonki

Ziemniaki kroimy w plastry,cebulę,boczek i kiełbasę w kostkę.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem,wykładamy dno kapustą,delikatnie przyprawiamy.Na to układamy ziemniaki posypane przyprawą,solą i pieprzem.Później cebulę,boczek i kiełbasę.Na wierzch znowu liście i tak warstwami do góry.Wierzch polewamy tłuszczem.Zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok godzinę aż ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 07.05.2013 21:36
konkretne jedzonko
Gracer 07.05.2013 17:34
uwielbiam takie
Konczi 07.05.2013 15:10
robię podobne :) pyszne !
iwi 07.05.2013 15:00
W prostocie tkwi siła.
Olga_SK 07.05.2013 14:34
lubię takie dania, przy których nie trzeba się napracować, a smakują wybornie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak