Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

piegusek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
cukier
1 szklanka
mak
1 szklanka
białko
5 szt
masło
1 kostka
proszek do pieczenia
2 lyzeczki
aromat migdałowy
1 lyzeczka
bakalie
15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: piegusek

mak sparzyc wrzatkiem,zagotowac ,oddcedzic
maslo rozpuscic
ubic piane z bialek
make polaczyc z cukrem i proszkiem do pieczenia
dodac mak i rozpuszczone maslo
wymieszac
dodac piane z bialek, aromat i bakalie
lekko wymieszac
piec ok. 60 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.02.2013 16:17
super
Elżbieta17 24.11.2012 22:06
pycha:)
gacopierz23 03.09.2012 20:43
mniam
Anna152 08.06.2012 07:30
pychota
dorotka0000025 23.12.2011 14:04
zdjecie nie jest moje wiec prosze sie nim nie sugerowac
dorotka0000025 18.12.2011 18:11
polecam
krystyna24 21.11.2011 13:59
dobre
motomaniak 25.06.2011 11:46
mniam mniam
anemon 25.04.2011 19:12
Lubię to ciasto i polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak