Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
białko 7
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat rumowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Margarynę rozpuścić a następnie ostudzić.
Białka ubić z cukrem na sztywno.
Do ubitych białek dodać resztę składników i delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 24-26cm.

Piec około 30 minut w 200*

Upieczone i ostudzone ciasto polukrować lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.01.2015 17:34
fajny przepis
Kejti 08.03.2014 19:51
Fajne ciacho :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak