Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szkl
mąka 2,5 szkl
cukier puder 3/4 szkl
margaryna 25 dag
białko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
bakalie wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Mak sparzyć i utrzeć (można kupić gotowy mak).
Margarynę roztopić i dodać cukier, mąkę, bakalie, proszek do pieczenia, a na koniec ubitą pianę.Otrzymaną masę połączyć z makiem i piec ok godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.12.2014 15:37
fajne ciasto
pawlito 17.05.2014 09:27
do kawy idealne
Beata23 10.04.2014 09:14
dobre ciasto
Ewelina38 19.02.2014 09:12
robię podobne, proste i smaczne :)
Seba 09.02.2014 09:08
smaczny deser
romanrafal
romanrafal 07.02.2014 13:31
smaczne ciasto
Aannkaa82 04.02.2014 19:38
Fajny sposób na wykorzystanie białek :), zwłaszcza jeśli ktoś tak jak ja ma ich zawsze w nadmiarze.
Magda60 29.01.2014 13:25
pyszne ciasto
Beata23 23.01.2014 10:13
pycha do kawki
Dorian 12.01.2014 14:37
pyszne ciasto
Krystyna32 30.12.2013 10:11
pyszny ten piegusek :)
Bernadeta1 26.12.2013 11:52
pyszne ciasteczka
gosia1988 26.12.2013 11:47
bardzo lubię to ciasto
Angelika10 26.12.2013 00:18
super ciasto
Ola1young 23.12.2013 15:39
fajne ciacho
Malgorzata549 22.12.2013 19:55
pyszne ciacho
olkaaa 22.12.2013 10:18
muszę zrobić
Ela15 17.12.2013 10:09
smaczne ciasto
irenka 16.12.2013 19:21
pycha do kawusi
mysza75 13.12.2013 19:03
pyszne ciacho
kate.500 11.12.2013 08:21
super pyszne ciacho
Róża1 09.12.2013 22:52
pyszne ciacho !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak