Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowate pierogi z mięsem drobiowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
ćwiartki z kurczaka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
przyprawy
woda 1 (ciepła)
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowate pierogi z mięsem drobiowym

Farsz
Ćwiartki z kurczaka umyć zalać wodą i gotować 45 minut.
Następnie mięso oddzielić od kości i zmielić w maszynce do mięsa.
Doprawić solą,pieprzem.
Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
Dodać do mięsa i dobrze wymieszać.


Ciasto
Do przesianej mąki dodać łyżeczkę majeranku i łyżeczkę natki pietruszki oraz ciepła wodę i sól.
Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto.
Ciasto wałkować,wycinać kółka,nadziewać farszem i formować pierogi.
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 26.07.2013 00:22
Bardzo dobre pierożki.
Iwka 17.01.2013 14:42
smakowite
Joanna46 17.01.2013 14:21
Muszą być bardzo syte.
halina17 17.01.2013 13:04
Smaczne pierogi, czemu "piegowate"?
ONY_za_kare 17.01.2013 12:48
wyglądają przepysznie
fotoviderek 17.01.2013 12:44
Pierogi zawsze. Tym bardziej z mięsem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak