Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony ziemniak z łososiem- przystawka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki pieczone 5 sztuk
łosoś wędzony plastry 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
oliwa do smaku
rolada ustrzycka wędzona kilka plastrów
oliwki czarne do dekoracji
glassa z octem balsamicznym do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony ziemniak z łososiem- przystawka

Ziemniaki umyj i porój na cząstki, dosmacz solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek.Upiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
Każdą cząstkę ziemniaczka zawiń w pasek łososia.Z podanych składników zrób "koreczki".
Półmisek ozdób cremem z octem balsamicznym- jest to nie tylko doskonały i aromatyczny dodatek do przystawki, ale cudna i przyciagająca wzrok- dekoracja.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 23.10.2015 17:12
wspaniale się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak