Pieczony udziec z kurczaka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z kurczaka

    4 sztuk
  • przyprawa do kurczaka

  • czosnek

    2 ząbek
  • sól do smaku

  • olej

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udźce z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie kurczaka nacieramy solą, oprószamy pieprzem, posypujemy papryką słodką w proszku, posypujemy przyprawą do kurczaka, wkładamy do miski. Czosnek obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę, dodajemy do kurczaka, zalewamy 1/5 szklanki oleju. Tak przygotowane udźce wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25-30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 06.02.2012 08:22
pycha na obiad
Norgiusz 06.02.2012 08:22
pycha na obiad
1j1o1l1a1 06.02.2012 01:01
obiadek jak sie patrzy :)
olkaaa 27.01.2012 07:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat