Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z szynką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
pieczarki 200 gram
cebula 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
szynka 4 plastry
ser żółty 50 gram
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z szynką i pieczarkami

Schab rozbijamy na cienkie plastry, przyprawiamy. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę, solimy, pieprzymy i dusimy w garnku. Na blaszce do pieczenia kładziemy schab, na mięso nakładamy uduszone pieczarki z cebulką. Szynkę kroimy w drobną kostkę, dodajemy ser starty na tarce i trochę majonezu. Mieszamy razem i kładziemy na schab i pieczarki. Przykrywamy folią i pieczemy ok.50 minut w 200 stopniach. Na ostatnie 10 minut pieczenia zrywamy folię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 29.10.2013 20:04
Na pewno bardzo smaczny :)
Bernadeta1 26.10.2013 00:02
bardzo smaczne mięsko
eliza135 19.10.2013 21:04
smaczne takie
nutellla 17.10.2013 17:14
często takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak