Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś ze szpinakiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 40 dag
szpinak świeży 30 dag
mozzarella 1 szt
masło 10 dag
cytryna 2 plasterki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś ze szpinakiem

Filet z łososia oprószyć solą i pieprzem. Wzdłuż fileta zrobić nacięcia, ale nie na wylot.Część liści szpinaku drobno pokroić. Nacięcia wypełnić pokrojonymi liśćmi szpinaku. Obsypać startą na tarce mozzarellą
Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Włożyć łososia i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut
W tym czasie na patelni roztopić reszt ę masła i dodać świeży szpinak z odrobiną soli i przepuszczonym przez praskę lub drobno pokrojonym czosnkiem.
Smażyć delikatnie aż nam zwiędną liście. Szpinak ułożyć na talerzu. Na szpinak wyłożyć zapieczony filet z łososia i kawałki cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.05.2016 20:34
pysznie wygląda
ilka01 07.05.2016 15:21
super danie :)
2milutka 07.05.2016 15:17
smaczna rybka ;)
Madzai 07.05.2016 14:25
Super obiadek :)
smerfetka79 07.05.2016 13:44
Szpinak i łosoś muuuusi być pysznie:)
Mniam 07.05.2016 12:17
Idealne połączenie łososia ze szpinakiem.
w mojej kuchni 07.05.2016 09:03
same pyszności
RenataZ-et 07.05.2016 08:34
moja smaki!
Krzysztof15 07.05.2016 06:17
bardzo lubię
krokus 06.05.2016 23:09
łosoś moja ulubiona ryba
ada.la 06.05.2016 21:53
smaczny obiadek
halina17 06.05.2016 21:45
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak