Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sosu sojowego
10 ml -
musztardy starofrancuska
4 łyżki -
miodu
2 łyżki -
ząbki czosnku
2 szt. -
OSTRA PAPRYCZKA
1/2 szt. -
sok z jednej limonki
1 szt. -
oliwy z oliwek
4 łyżki -
pomidory
2 szt. -
zielonych oliwek
10 szt. -
zielona pietruszka
1 do dekoracji -
sól
do smaku -
sos winegret
30 ml -
filet z łososia
2 szt. -
kapary
8 szt. -
mix sałat
150 (z rukolą w składzie) -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pieczony łosoś starofrancuski
Do mix sałatkowego dodajemy pomidory, oliwki, kapary i polewamy sosem winegret.
Łososia wyciągamy z marynaty, przekładamy na blachę posmarowaną oliwą z oliwek. Do pozostałej marynaty dodajemy 2 łyżki musztardy, mieszamy i nakładamy na łososia. Tak przygotowanego łososia wkładamy do piekarnika na 180°C na ok. 5-10 min. Podajemy z sałatką i pieczywem. Smacznego.
Komentarze (2)