Pieczony łosoś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    500 g
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony łosoś foto
Do oliwy dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pieczony łosoś foto
Przygotowujemy rybę: oczyszczamy, myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Rybę zalewamy oliwą z przyprawami i zostawiamy na min godz w lodówce.
Krok 3 - Pieczony łosoś foto
Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy bez przykrywania przez ok 20 min w temp ok 180 stopni.
Krok 4 - Pieczony łosoś foto
Pozostały tłuszcz z ryby można dodać do ryżu lub ziemniaczków.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 26.02.2014 08:07
pyszny łosoś
Krystyna32 23.02.2014 10:55
pyszna rybka
krokus 13.02.2014 14:17
uwielbiam łososia
aginaa 31.01.2014 08:17
musial byc smaczny
gosia56 30.01.2014 09:10
pyszna rybka
IZABELA29 14.01.2014 08:19
pyszne danie
ben-ka 31.12.2013 08:04
smaczny musiał być.
Lis 30.12.2013 23:08
Pycha taka rybka:)
olkaaa 21.12.2013 09:44
bardzo lubię
Dorian 14.12.2013 22:42
pyszny łosoś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat