Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE MIODOWEJ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

olej słonecznikowy 50 g
miód 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
ketchup pikantny 2 łyżki
sok z limetki 2 łyżki

Lista składników

ćwiartki z kurczaka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE MIODOWEJ

Kroki postępowania

1
Do oleju słonecznikowego dodajemy kolejno miód, przyprawę do kurczaka, paprykę, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz, ketchup i sok z limetki.
Krok 1 - PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE MIODOWEJ foto
2
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 2 - PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE MIODOWEJ foto
3
Umyte ćwiartki z kurczaka marynujemy i chłodzimy w lodówce przez 24 godziny.
Krok 3 - PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE MIODOWEJ foto
4
Zamarynowanego kurczaka pieczemy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 50 minut.
Krok 4 - PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE MIODOWEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 18.05.2015 22:40
Smaczny kurczak.
Bernadeta1 18.05.2015 18:03
lubie tak przygotowanego kurczaka
dumel87 18.05.2015 17:46
kurczak na słodko-to lubię!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak