Pieczony karp

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1
  • masło

    10 dkg
  • cebula

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić karpia z łuski, pokroić w dzwonka, osolić: niech tak godzinę poleży. Potem osuszyć bibułką z wilgoci. Żaroodporny półmisek wysmarować grubo masłem, ułożyć w nim karpia, wcisnąć w środek cały sok z cytryny, posypać siekaną cebulą, obłożyć kawałkami masła, wlać kilka łyżek smaku z włoszczyzny, przykryć i wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 08.11.2011 15:00
a karp na to nie możliwe
kielcok1 20.09.2011 16:45
zapachniało wigilią
rakow2 28.03.2011 16:01
uważać na ości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat