Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karp

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na marynatę

filet z karpia 2 całe karpie wypatroszone
śmietana 30% 1 cała
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z cytryny 30 ml

dodatki

Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karp

Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą do połączenia. wypatroszonego karpia myjemy i osuszamy . Po osuszeniu nacieramy sokiem z cytryny następnie dajemy go do marynaty na 2 godziny przed pieczeniem. Po wyciągnięciu z marynaty obtaczamy karpie w jajku i w bułce . Kładziemy na posmarowanej tace i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 1.5 godziny w temperaturze 170-200 stopni co jakiś czas polewać go lekko śmietaną. Gotowego karpia skrapiamy sokiem z cytryny do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak