Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa
pieczarki 200-300 g
cebula 1 szt
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz z pieczarkami

Filet z dorsza umyć, osuszyc, oprószyć sola i białym pieprzem. Skropić sokiem oliwa z oliwek. Zawinać w folie aluminiową i piec w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjąć i pokroić w małe kawałki.
Pieczarki obrać i pokroic wplasterki. Następnie podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z cebulą. Dodać pokrojona rybę, wymieszać. Doprawić sola i pieprzem.
Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów lub innymi ulubionymi dodatkami :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 02.09.2015 08:35
Uwielbiam dorsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak