Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz z buraczkami i orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 filety
sok z cytryny
biraczki 3 szt
orzechy laskowe 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
masło 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz z buraczkami i orzechami

Buraki dobrze myjemy i gotujemy w skórkach w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kosteczkę. Buraczki podsmażamy na masełku z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Filet dorsza myjemy osuszamy solimy do smaku i pieczemy w piekarniku ok 15 min zależy od jego grubości -mój był cienki. Upieczonego dorsza serwujemy z buraczkami posypanymi pokrojonymi i uprażonymi orzeszkami. Całość kropimy cytryną .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 20.01.2013 22:43
dorsz na 1000 sposobów, smacznie:)
safcia 20.01.2013 10:46
super połączenie
jasiek 20.01.2013 10:06
nietypowe dodatki do rybki
jasiek 20.01.2013 10:06
nietypowe dodatki do rybki
Krzysztof15 20.01.2013 09:35
pycha
Simeo 20.01.2013 09:00
ciekawe połączenie
iwa643 20.01.2013 08:31
Szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak