Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony chlebek nadziewany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 1 szt./okrągły
czosnek 2 szt.
bazylia świeża 2 łyżki/posiekana
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 20 dag/lub smalec domowej roboty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony chlebek nadziewany

Wykonanie:
Chlebek pokroić na kromki, nie przecinając do końca. Czosnek drobno posiekać, wymieszać z masłem, bazylią, papryką i solą do smaku. Smarować kromki chleba przyciskając je do siebie, owinąć folią aluminiową i zapiec w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni przez pół godziny. Tak przygotowany chlebek możemy upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 19.07.2017 13:38
Uwielbiam taki chlebek :)
SzczyptaChili 18.07.2017 21:43
zawsze wychodzi pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak