Pieczony chlebek nadziewany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    1 szt./okrągły
  • czosnek

    2 szt.
  • bazylia świeża

    2 łyżki/posiekana
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    20 dag/lub smalec domowej roboty
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Chlebek pokroić na kromki, nie przecinając do końca. Czosnek drobno posiekać, wymieszać z masłem, bazylią, papryką i solą do smaku. Smarować kromki chleba przyciskając je do siebie, owinąć folią aluminiową i zapiec w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni przez pół godziny. Tak przygotowany chlebek możemy upiec na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 19.07.2017 13:38
Uwielbiam taki chlebek :)
SzczyptaChili 18.07.2017 21:43
zawsze wychodzi pyszny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat