Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony camembert z frytkami z batatów

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 camembert w drewnianym pudełku
3 bataty
pół łyżeczki suszonego rozmarynu
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony camembert z frytkami z batatów

Bataty obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w grube paski. Wrzucamy do miski, oprószamy sporą ilością soli, świeżo mielonym pieprzem, polewamy olejem, wszystko dokładnie mieszamy. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Z camemberta wycinamy górną skórkę, około 0,5 cm od rantu, wtedy mamy pewność, że ser nie wypłynie podczas pieczenia. Posypujemy rozmarynem, wciskamy do niego parę cienkich plasterków czosnku. Ser wkładamy do dolnej części drewnianego pudełka, całość zawijamy folią aluminiową i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach, aż camembert się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.03.2017 11:42
Chętnie sie poczęstuje.;)
Ola1984 28.02.2017 10:01
Mniam! Super propozycja :)
Iwusia 27.02.2017 23:08
ooo tak, same pyszności
ilka01 27.02.2017 20:56
super propozycja :)
Aleksandra/Olcia 27.02.2017 18:50
mmmm aż ślinka cieknie
Lis 27.02.2017 17:42
Smakowity pomysł:)
anka1988 27.02.2017 16:57
chętnie bym skosztowała
Wiktoria29 27.02.2017 16:37
zjadłabym....
olkaaa 27.02.2017 13:24
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak